#Food #BBQ #SummerGarden #Kotiloto .


#Food #BBQ #SummerGarden #Kotiloto

Лятната градина на сръбски ресторант Котилото е в пълна готовност за своите верни фенове, които ще съчетаят проследяването на световното спортно събитие и традиционните вкусове на балканската кухня. Главният готвач Далибор Маринкович- Даци ще изненада с нови сезонни ястия любителите на сръбската кухня. Спазвайки традицията за автентични сръбски гозби, наследени и предавани от поколение на поколение, новото лятно меню ще прелива от вкусове и аромати, умело дирижирани в пълна хармония от главният готвач.
Приятелската атмосфера в потъналата от зеленина градина на Котилото и чистия драгалевски въздух, притежават неустомия чар на безвремието. Именно там, редовни гости са трикратният световен шампион по бойно самбо и треньор на националния отбор - Росен Димитров и българската ММА машина, вицесветовният шампион Никола Дипчиков. Те споделят, че разтоварат напрежението и се зареждат с нови сили именно тук. Обожават сръбската кухня и редовно си хапват боб и телешко на скара. Шампионите с удоволствие застанаха зад скарата с дървени въглища и демонстрираха уменията си да приготвят ущипци, кебапчета, пилешки филенца и зеленчуци. Според тях магията на сръбската скара е именно в това – ароматите които месата поглъщат от дървените въглища.
В новото лятно меню ще опитате нови и непознати вкусове – леко пикантната зелева салата с прясна краставица и павлака, агнешки пържени чревца в масло с лук и чесън, вешалица в було с кашкавал и кулен, свински медальони с карамелизиран лук и др. Новите ястия носят неподражаемия почерк на Даци, и са толкова вкусни единствено само защото са поръсени с щипка любов. Според него това е основната подправка, която може да те накара да си оближеш пръстите.
Фотограф: Божидар Марков